Motoros zarándoklat Częstochowába

Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy az elkövetkezendő évben ezt a három szót gyakran használni tudja: „kérem, köszönöm, bocsánat!”

2020. április 4.

Kedves Motoros Testvérek!

Rendi közösségünk jubileumi évében szeretném, ha felfedeznénk, hogy az életünk csupa lehetőség! Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy az elkövetkezendő évben ezt a három szót gyakran használni tudja: „kérem, köszönöm, bocsánat!” (Ferenc pápa). Szép lenne, ha így tudnánk útnak indulni! S kérlek benneteket, csak az tartson velünk, aki ezt meg is szeretné valósítani! Boldog Özséb atyánk halálának 750. évfordulóján szép lenne, ha összegyűjtenénk a szétszórtan élő lángokat.

Ennek a megélésére ismét az első alkalom a częstochowai motoros zarándoklat lesz, április 4-6. között. Amelyre ettől a levéltől kezdve már lehet nálam jelentkezni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve sms-ben a +36208233860-as és +40742599559-es telefonszámokon. Kérem, hogy ne telefonhívással jelentkezzetek, mert azt nem tudom feljegyezni, ha véletlenül nem tartózkodok otthon, íróasztal mellett! A jelentkezésnél teljes nevet is kérek! Ha több ember nevében jelentkezel, akkor a többiek nevét is kérem! Ha ezeket figyelembe veszitek, akkor nagyon sokat segítetek a szervezésnél, szobák elosztásánál, a kulcsok átadásánál!

A jelentkezőket csoportokra fogom osztani, fizetésre a csoportvezetőkkel egyeztetve kerül majd sor. Ők fogják mindvégig a saját csoportjukat figyelemmel kísérni, a kulcsokat kiosztani, stb. Ha bármilyen kérdés felmerül, írhattok nyugodtan!

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákat elsősorban a párok vegyék igénybe (értsétek jól)! Vagyis azok a férfiak és nők, akik egyedülállóan jönnek, inkább a három és négyágyas szobákra jelentkezzenek.

Ebben az évben Szent II. János Pál pápára is emlékezünk, hiszen 1920-ban született. Éppen ezért Wadowicében megtekintjük a Szent II. János Pál pápa múzeumot. A múzeum megtekintését mindenkinek nagyon ajánlom! (Véleményem szerint rendkívül érdekes!) Április 5-én a szállás Kalwaria Zebrzydowskán lesz (nem messze Wadowicétől), ami szintén híres búcsújáróhely Krakkó közelében és maga a szent pápa még krakkói érsek korában gyakran látogatott, hiszen gyermekkora óta kedves hely volt számára.

Vasárnap este Kalwaria Zebrzydowskán lesz a szállás, este fél 8 órakor a vacsora, másnap reggel 7 órakor a reggeli. A wadowicei múzeumot vasárnap délután és hétfőn délelőtt nézzük meg, csoportokra osztva.

Az itteni szálláson is a szobák fürdőszobával vannak ellátva, viszont az árak egységesek, vagyis egy kétágyas szoba is annyiba kerül, mint egy ötágyas (ebből valószínű nem kell igénybe venni egyet sem, de ha mégis). A különbség abból adódik a két ár között, hogy a régebbi szálláshelyen lévő szobák olcsóbbak, mint az újak. Voltam ezen a helyen egy buszos csoporttal, nagyon szép hely. Én a régi szobákban aludtam, számomra teljesen elfogadható.

Az árak vacsorával és reggelivel személyenként a következők.

80 złoty és 100 złoty

A régifajta szobákból (80 złoty) kevesebb van.

A jelentkezésnél a következőket kérem feltüntetni a nevek mellett.

1. Milyen szobát kér Częstochowában.

2. Kalwaria Zebrzydowskán is kér-e szállást és milyen szobában.

3. Szeretné-e látni Wadowicében Szent II. János Pál pápa múzeumot. Erre lehetőség vasárnap délután vagy hétfőn délelőtt lesz, beosztás szerint.

Akik már pénteken szeretnének Częstochowába érkezni, kérem, hogy maguk intézzék a szállást!

Jelentkezési határidő: február 29.

Előzetes megbeszélés március 14-én, szombaton 16 órakor lesz a Belvárosi Plébánián (Egyetem tér 5.)

Várom a jelentkezéseket!

Isten áldjon benneteket!

 

Botond testvér