Átadják a Pálos templom felújított lépcsőzetét

E templom igazi közösségi tér is, ezért a megfelelő megközelíthetőség nélkülözhetetlen a működéséhez.

2017. szeptember 12.

A pécsi Pálos templom felújított lépcsőjének átadási ünnepségére 2017. szeptember 12-én, kedden, délelőtt 11 órakor kerül sor a felújítás helyszínén (7625 Pécs, Hunyadi u. 70.).
A Pálos templom felújított feljárati főlépcsőjét Soltész Miklós államtitkár úr adja át. 

A templom a Mecsek oldalába épült, melybe a bejárást egy, a nagy szintkülönbséget áthidaló széles lépcsősor teszi lehetővé. A lépcsősor a templom építése (1930-as évek) óta nem lett felújítva, azonban az időjárás és a használat már jelentősen kikezdte. 
A lépcső felújítása az építészeti és műemlékvédelmi indokoltságon túl azért is különösen fontos, mert a templom megközelíthetősége alapvetően ezen a lépcsősoron keresztül biztosított, így a felújítás nélkül az e lépcsősoron keresztül történő biztonságos megközelíthetőség forog veszélyben. Mivel pedig e templom igazi közösségi tér is – évente több koncertnek, előadásnak és közösségi programnak (nagycsaládosoknak, gyerekeknek szóló rendezvényeknek) ad otthont, amellett, hogy alapfunkcióját betöltve hétköznaponként kettő, vasárnaponként pedig három szentmisét is tartanak az épületben –, ezért a megfelelő megközelíthetőség és bejárási lehetőség nélkülözhetetlen a működéséhez.

Mindenkit szeretettel várunk!

Pálos testvérek


A FELÚJÍTÁS VICZENCZ OTTÓ ÉPÍTÉSZ TERVEI ALAPJÁN KÉSZÜLT.

TÁMOGATÓK:

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA,
PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA,
BIOKOM NONPROFIT KFT.,
AZ EURÓPAI BORLOVAGREND HUNGÁRIA KONZULÁTUSA,
BOLDOG ÖZSÉB ALAPÍTVÁNY.