A Király! A királyod?

Egyórás szentségimádásra hívnak november 25-én, szombaton a NEK szervezői, melyhez mi is csatlakozunk.

2017. november 25.

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt
az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy húszezren imádkozzunk egyszerre, egyidőben 17–18 óra között. A világ felé fontos tanúságtétel, számunkra pedig hiterősítő, hogy sokan vagyunk, akik a Királyunknak valljuk Jézus Krisztust. 

Mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez templomainkban. Részletek a cikk végén olvashatók.

„Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett…”

"Különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 ezren. Mit kell ehhez tenned? Csatlakozz!” – írják az esemény honlapján.

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

1. Keress olyan helyet, ahol már most is van szentségimádás a www.szentsegimadas.hu oldalon, illetve az esemény honlapján látható térképen! (A helyszínek menűpont alatt is megtalálhatod, melyik templomban szerveznek szentségimádást az esemény alkalmából.)

2. Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhettek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.

3. Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.

4. Fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. Így látjuk, hogy mennyien imádkozunk együtt, elértük-e már a 20 000 főt. A jelentkezések által tud bővülni a szentségimádási helyszínek száma is. Veletek együtt az egész Kárpát-medencében teljes lesz a lefedettség. A jelentkezés során feliratkozhatsz a NEK 2020 hírlevélre, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhetsz programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

Kérjük, oszd meg ismerőseiddel a szentségimádás hírét! Ha konkrét helyszínre hívnád meg őket, akkor használd a helyszíneknél található megosztó gombokat az esemény honlapján.

Forrás: krisztuskiraly.iec2020.hu


PÉCS, PÁLOS (SZENT IMRE) TEMPLOM

17.00-18.00 között hagyományos szentségimádás, 18 órakor szentmise. 

Jelentkezés

 

BUDAPEST, MAGYAROK NAGYASSZONYA SZIKLATEMPLOM

A sziklatemplom liturgikus rendje miatt kezdés 21.30-tól, engesztelő virrasztással meghosszabbítva kb. éjfélig. Szentírási részek gregorián dallamú himnuszokkal, zsoltározással és szent csenddel.

Jelentkezés

 

MÁRIANOSZTRA, MAGYAROK NAGYASSZONYA BAZILIKA

17:00-18:00 között szentségimádás.

Jelentkezés

 

PETŐFISZÁLLÁS, MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK KÁPOLNÁJA

17.00-kor szentmise, majd szentségimádás.

Jelentkezés

 

HARGITAFÜRDŐ, SZENT ISTVÁN TEMPLOM

17.30-kor szentmise, majd szentségimádás.

Jelentkezés