Motoros zarándoklat Częstochowába

Zarándoklatunkat felajánlhatjuk hazánkért, nemzetünkért is – hiszen éppen a választások előtt, alatt leszünk úton.

2018. április 7.

 Kedves Motoros Testvérek!

Ebben az évben, ahogy azt már egyszer jeleztem, április 8-án lesz a motoros zarándoklat Częstochowában. Mivel ez a választások napjával egybeesik, ezért úgy terveztük meg az utat, hogy 8-án, vasárnap ismét Krakkóban fogunk megszállni, hogy ott a konzulátuson le lehessen adni a szavazatunkat. Kérem, hogy ennek folyamatát mindenki maga intézze, nézzen utána. Amit megtudtunk, hogy Krakkóban leadhatjuk a szavazatunkat.

Április 7-én, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál. Ahogy az már hagyománnyá vált, az erdélyiek is ott lesznek. Ha összejön annyi motor, motoros, akkor vagy Barnabás atya vagy az én vezetésemmel elindul az ottani csapat.

Budapesten fél 7-től van a gyülekező és 7 órakor terveztük az indulást. Így Ipolyságra negyed 9-kor érkezünk.

Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 8 és 8 óra között lesz és megfelelő létszám eseten 8 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.

Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.

Április 7. szombat: A vacsora 16.30-kor, a szentmise 17.30-kor lesz majd. Ezért kérem, hogy amennyiben kevés az idő, elsőnek vacsorázni menjünk és majd a vacsora alatt/után lesznek szétosztva a kulcsok. (Kérem, hogy ezt mindenki jól jegyezze meg, aki ezt az emailt olvassa és ha valaki kérdezi, akkor tudjatok rá felelni.)

Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes lemenni. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.

Április 8. Vasárnap: reggeli 8 órakor lesz, majd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint. Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől. Ezt követően pedig 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.

A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Krakkóba 15 órakor. Krakkóban a szállás ismét az Alf Hotelben lesz (ul. Stanisława Klimeckiego 24, 30-705 Kraków, Lengyelország), mint tavaly. A választás részleteiről később tájékoztatlak majd benneteket. (Vagyis, hogy a szállás elfoglalása előtt vagy utána megyünk be a városba, stb.)

Április 9. hétfő: A közelben lesz szentmise (Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa ul. Saska 2.) kora reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többet eljöttök, hiszen zarándoklatról (is) szó van. Hozzávetőlegesen 15 perc gyaloglás a szálláshelytől. A mise utántól van a reggeli, folyamatosan a szállodában. Indulás visszafelé 9 óra 15 perckor.

Költségek Częstochowában:

– kétágyas szoba fürdőszobával 95 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel

–háromágyas szoba fürdőszobával 90 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel

– négyágyas szo ba fürdőszobával 85 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel

Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákba elsősorban a házasok jelentkezzenek, hogy könnyebb legyen az elosztás!

Krakkóban 75 zł/fő/éjszaka, reggelivel egységesen mindegyik szobához. Az itteni szállás egy-két- és háromágyas szobákban lesz megoldva, a tavalyihoz hasonlóan, vagyis esetenként két szoba egy közös fürdőszobával.

Jelentkezni lehet:
Zsabokorszky Zsoltnál: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 4-én, vasárnap a 17 órakor kezdődő szentmise után. Ez egyúttal a jelentkezési határidő is. Ez alkalommal kérem, hogy a szállásdíjat mindenki fizesse be! Másképpen és máshol is lehet rendezni a szállásköltséget, de azt egyénileg egyeztesse vagy a Zsabyval, vagy a Barnabás atyával, vagy velem. De mindenféleképpen a Zsabynál kell jelentkezni a szobák elosztása miatt!

Ne feledkezzünk meg róla, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat. Gondolhatunk hazánkra, nemzetünkre – hiszen éppen a választások előtt, alatt leszünk úton – de családunk, betegeink, motoros társaink szándékára is imádkozhatunk és felajánlhatjuk utunkat.

Mindenkinek áldott készületet kívánok!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér