A Sziklatemplom búcsúja

és a Sziklatemplom feletti kereszt megújult díszvilágításának átadási ünnepsége lesz október 8-án.

2018. október 8.

Szikla04 b

Szeptember folyamán elkészül a Budapest Gellért-hegyi Pálos Sziklatemplom feletti szabadtéri kereszt új, korszerű díszkivilágítása a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából.

A kereszt új kivilágítása átadásának ünnepségét a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt Sziklatemplom búcsúja alkalmából, 2018. október 8-án, hétfőn este tartjuk a 19 órakor kezdődő ünnepi, búcsúi szentmise keretében, melyet követően kerül sor a kereszt új díszkivilágítása átadásának ünnepségére.

A szentmise után, a Sziklatemplom előtti téren gyülekezve 20.15-kor együtt vonulunk a kereszthez az ünnepség megtartására, melyen beszédet mond dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár úr, majd a beszédeket követően Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr végzi el a főpásztori szertartást.

Eső esetén a teljes program a Sziklatemplomban lesz megtartva.

Hitünk legfontosabb jelképének, a keresztnek – mely Budapest egyik kiemelt helyszínén, a Gellért-hegyen a Duna felett magasodik – a megújuló díszkivilágítása szándékunk szerint kapcsolódik a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez is, hiszen Budapest szívében hangsúlyosan hívja majd fel a figyelmet a kereszténységünkre.

Mindenkit szeretettel várunk!
Pálos testvérek