Mária Magdolna búcsú Salföldön

Idén 27. alkalommal gyültek egybe a hivek a Mária Magdolna tiszteletére rendezett búcsúban, a pálos kolostorromnál.

2016. július 25.

A pálos kolostorrom látszólag a világ végén, az erdő rengetegében van, mégis könnyen odatalálunk. A dombocskát és az épületet körüljárva más és más szögből mutatkoznak a templom falai, csúcsíves ablakai, a kolostorrész jelzésszerű falai, a helyiségek körvonalai. A templomhajó és a szentély tere vonz legelőször, a hiányzó boltozatot a fák lombkoronája pótolja. Csak hosszú percek után tud az ide látogató az épület részleteivel foglalkozni, olyan gyönyörű még romos állapotában is a kolostor és környezete.

Az ünnepi szentmisére gyalogosan az erdőn át és autókkal, kisbuszokkal érkeztek a hívek. Sokan eljöttek a budapesti Sziklatemplomból is. Az érkezőket Navratil Andrea népdalénekes gyönyörű éneke fogadta a temlomban.
A szentmisét ebben az évben Balla Barnabás, pálos atya mutatta be, aki a pécsi kolostorból érkezett, ahol lelkipásztori szolgálatot teljesít. Beszédében többször figyelmeztetett rá, hogy Isten minden parancsát, Jézus egész tanítását meg kell hallanunk, és a szerint kell élnünk, mert egyedül ő vezet el ahhoz a boldogsághoz, amire mindannyian vágyunk. Az ünnepet közös étkezés, agapé zárta.

A jövő évi Mária Magdolna búcsú ideje, 2017. július 22, szombat, 18 óra .