A Megfogant Élet Lelki Adoptálása

A megfogant élet Lelki Adoptálása imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. 

2018. április 9.

 A Megfogant Élet Lelki Adoptálásáról

A megfogant élet Lelki Adoptálása imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A Lelki Adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek - lelki szüleivé tesz minket.

Hogyan történik ennek vállalása?

Magánúton vagy nyilvánosan – templomban, közösségben, vagy zarándoklaton. El kell mondani a Lelki adoptálás ígéretének szövegét. Ettől a naptól kezdve, amit megjegyzünk – 9 hónapon – azaz 40 héten keresztül – naponta imádkozunk egy tized rózsafüzért (Miatyánk és 10 Üdvözlégy Mária), valamint külön imát a gyermekért és szüleiért. Az imádságunkhoz még saját felajánlásokat is kapcsolhatunk, ha szeretnénk.

Mikor kezdjük el az imádságot?

Minden nap fogan valahol egy gyermek, ezért minden nap alkalmas rá, hogy egyénileg elkezdjük az imádságot, és így lelki védelmünk alá vegyük az új életet. Ajánlott elkezdeni a Lelki Adoptálást ünnepélyes módon. Magyarországon általában Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén szokott történni. Hogy hol és mikor van Magyarországon lelki adoptálás, érdeklődhet itt: www.lelkiadoptalas.hu

Ki vállalhatja?

Mindenki. Világi és megszentelt életet élők, férfiak, nők, bármely életkorban. A gyerekek szüleik felügyeletével vállalják. 

Ennek az imádságnak valóban nagy ereje van. 

A Lelki Adoptálás lényegében a megfogant életnek – Isten ajándékának – a védelme. Azok számára, akiknek nem lehet saját gyermekük, a szülőség ajándékának egyfajta megélése. Egyben az engeszteléselégtétel - lehetőségét is magában hordozza azon nők számára, akik megölték saját gyermeküket. Az ilyen nők szívében ott van a megtisztulás és elégtétel vágya, hiszen arra lettek teremtve, hogy szeressenek és életet adjanak.

Bőséges gyümölcsöt érlel a fiatalok körében is, akik az imának köszönhetően sokkal érettebben készülnek a házasság szentségére. Amikor valaki végigkíséri imában a várandósság 9 hónapját, ez ráébreszti őt a nő méltóságára.

Világossá és egyértelművé teszi a termékenység és az életadás ajándékát, amely minden egészséges emberben ott van.

A lelki adoptálás 9 hónapja érzékennyé tesz arra, hogy a férfi mindig potenciális apa, és a nő potenciális anya, amikor megéli a szexualitást. Ilyen értelemben tehát a fiataloknak nagyon alkalmas eszköz arra, hogy tudatosan éljék meg a tisztaságot.

A Powerbank for Life mobilalkalmazás. 

Az androidos és iphone telefonokra letölthető alkalmazás segítségével követni tudjuk a magzat fejlődését a fogantatástól kezdve a születésig. Minden nap egy-egy elmélkedés segít ráhangolódni a vállalt rózsafüzér tizedre, és hetente új, a lelki adoptálással kapcsolatos tanúságtételt olvashat el az alkalmazás használója.

Saját tanúságtételt is beküldhetnek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Segítsen és áldjon meg az Úr mindenkit, aki imával, tettekkel részt vesz a megfogant élet védelmében.

Puskás Antal OSPPE 


Honlapunkon a Kincstár jobboldalon található Pálos tv moduljában Antal atya szentbeszédeiről készült videók tekinthetők meg, amelyek segíthetik a lelki adoptálásra való felkészülést.