Heti hirdetések

évközi idő huszadik hét


Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

1. Ma augusztus 19-e, évközi 20. vasárnap van.

2. A hét ünnep- és emléknapjai:
- hétfőn, augusztus 20-án Szent István király, hazánk fővédőszentjének főünnepe lesz. Ezen a napon fél 9-kor és 11 órakor lesznek szentmisék. A 17 és 20 órai szentmisék elmaradnak, a templomot bezárjuk.

Kérjük a kedves híveket, hogy a 17 órakor a Bazilikában kezdődő ünnepi szentmisén, valamint a 18 órakor kezdődő Szent Jobb körmeneten minél többen vegyenek részt.

- kedden Szent X. Pius pápa emléknapja,
- szerdán Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja,
- pénteken Szent Bertalan apostol ünnepe lesz.

3. Kedden, aug. 21-én 18 órai kezdettel a gazdagréti Szent Angyalok templomban látogatást tesz Erdő Péter bíboros úrral Béchara Boutros Al-Rai ( ejtsd: Besárá Butrosz al Ráj) bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája. A látogatási ünnep a templomkertben kezdődik cédrusfa ültetéssel, a Közel-keleti keresztényekkel és az üldözöttekkel való együttérzés jegyében. Ezt követően a pátriárka megáldja és Szent Charbel-ről (ejtsd: Sárbel-ről) elnevezi a templom keresztelő kápolnáját, majd nyilvános tiszteletre elhelyezi a templomban őrzött négy libanoni szent ereklyéit. Őboldogsága a szertartást követően szívesen találkozik a jelenlévő papokkal és a hívekkel is. Mindenkit szeretettel várnak Gazdagrétre.

4. Csütörtökön 9-17 óráig megtartjuk az egész napos szentségimádást a szentségi kápolnában. Este 21 órától a Sziklatemplom engesztelő imaközössége imaórát tart, majd 22 órától megtartjuk a szokásos szentségimádási órát.

5. Augusztus 25-26-án, szombat-vasárnap Mátraverebély-Szentkúton motoros búcsú lesz Botond atya vezetésével. A részletes program és a tudnivalók a palosrend.hu weboldalon találhatók.

6. A jövő vasárnap évközi 21. vasárnap, Czestochowai Boldogságos Szűz Mária
ünnepe lesz.