Heti hirdetések

Húsvét negyedik hete


Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

1. Ma Húsvét 4. vasárnapja van, könyörgőnap papi hivatásokért. Ezen a vasárnapon 18 órától Égető Mária orgonaművésznő és triója koncertet adnak, melyre szeretettel várjuk a kedves híveket.

2. A hét emlék- és ünnepnapjai:
- hétfőn Szent Adalbert püspök és vértanú,
- kedden Szent György vértanú és Szent Fidél áldozópap és vértanú emléknapja,
- szerdán Szent Márk evangélista ünnepe lesz.

3. Ápr. 23-a és 25-e között rendi megbeszélésen vesz részt kolostori közösségünk Pálosszentkúton. Ápr. 23-án, hétfőn csak a reggel fél 9 órai szentmisét tartjuk meg. A következő szentmisék ápr. 24-én, kedden fél 9-kor és 17 órakor lesznek. Ápr. 25-én, szerdán a 17 órai és a 20 órai szentmiséket tartjuk meg. Köszönjük a kedves testvérek szíves megértését.

4. Csütörtökön 9-17 óráig megtartjuk az egész napos szentségimádást a szentségi kápolnában. Este 21 órától a Sziklatemplom engesztelő imaközössége imaórát tart, majd 22 órától megtartjuk a szokásos szentségimádási órát.

5. Szeretettel hirdetjük, hogy ápr. 26-án csütörtökön lesz a Pálos Baráti Kör következő előadása. A 17 órai szentmise után Puskás Antal pálos atya tart előadást „Hitünk legmélyebb misztériumai - Krisztus mennybemenetele, a Szentlélek elküldése” címmel. Utána agapéra hívjuk a kedves testvéreket

6. Ápr. 28-án, szombaton este 7 órától szentségimádást tartunk az abortuszokkal Magyarországon elkövetett bűnök engesztelésére.

7. Ápr. 30-án, jövő hétfőn 15 órától Irgalmasság órája lesz Vilmos testvér vezetésével.

8. „Megújulni hitben és házasságban” címmel lelkigyakorlatot szervez június 8 és 10. között a pálosszentkúti plébánia Bíró László püspök úr vezetésével. Jelentkezési határidő május 5-e. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

9. Szeretettel várjuk nyugdíjas hívők jelentkezését önkéntes templomőrzési és egyéb sekrestyei feladatok ellátására. Jelentkezni a szentmisék után a sekrestyében lehet.

10. Az idei évben is lehetőség van, hogy a személyi jövedelemadónk 1 plusz 1 %-áról rendelkezzünk. Kérjük, hogy adójuk 1 %-ával a Magyar Katolikus Egyházat, a másik 1 %-ával a Boldog Özséb Alapítványon keresztül a Magyar Pálos rendet támogassák. A felajánlásokat hálásan köszönjük.

11. A jövő vasárnap Húsvét 5. vasárnapja lesz, Búzaszentelő vasárnap, könyörgőnap a jó termésért. A 20 órai szentmisén fogadjuk a zarándoklata során templomunkba látogató Fatima Szűzanya Világjáró Kegyszobrát. Kérjük, hogy minden kedves hívő hozzon magával egy szál virágot.