Heti hirdetések

évközi második hét


1. Január 14-én, Első Remete Szent Pál ünnepének vigíliája lesz, egyúttal a Pálos Baráti Kör találkozója. Az ünnepi szentmisét 17 órakor Lukasz Buzun lengyelországi, kaliszi segédpüspök úr, korábbi czestochovai házfőnök mutatja be. A mise latin nyelvű lesz. A mise keretében a pálos szerzetesek megújítják rendi fogadalmukat.

2. A hét ünnep és emléknapjai:

- hétfőn Első Remete Szent Pál, a Pálos Rend főpartónusának főünnepe,
- kedden Szűz Mária, a remeték királynéja ünnepe,
- szerdán Remete Szent Antal apát emléknapja,
- csütörtökön Árpádházi Szent Margit szűz és Szent Piroska ünnepe,
- pénteken Egyiptomi Nagy Szent Makáriosz apát emléknapja,
- szombaton Esztergomi Boldog Özséb áldozópap, a Pálos Rend alapítójának ünnepe lesz.

3. Január 15-én, hétfőn Első Remete Szent Pál, a Pálos Rend főpartónusának főünnepén egész napos szentségimádást tartunk, 9 órától 17 óráig kihelyezzük az Oltáriszentséget. 16 órától 17 óráig közös szentségimádási óra lesz. Kérjük a kedves híveket, hogy a folyamatos jelenlét biztosítása érdekében félórás időtartamokra a sekrestyében jelentkezni szíveskedjenek.

4. Csütörtökön 9-17 óráig megtartjuk az egész napos szentségimádást a szentségi kápolnában. Este 21 órától a Sziklatemplom engesztelő imaközössége imaórát tart, majd 22 órától megtartjuk a szokásos szentségimádási órát.

5. Esztergomi Boldog Özséb rendünk alapítójának az ünnepéhez kapcsolódóan január 24-én, szerdán 10.30-kor ünnepi szentmisét mutat be a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Bazilikában Dr. Beer Miklós megyéspüspök úr. Az ünnep a pálos konfráterek találkozója is egyben. Mindenkit szeretettel várnak a pálos testvérek.

6. A Pálosok nyomában kamara kiállítás sorozat a Balatonszemes határában feltárt pálos kolostor leleteiből a legszebbeket mutatja be az AVE Kiállítóházban. A kiállítás február 27-ig várja a látogatókat a VI. ker. Hajós u. 21. alatt, az Operaház mögötti sétálóutcában.

7. A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja. A soron következő képzés 2018. február 3-án indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség 06-1-224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között január végéig.

8. A jövő vasárnap Évközi 3. vasárnap lesz.