"Van képed Hozzá?"

A Pálos templomba járó testvérünk kezdeményezése pécsiek számára!

2020. április 5.

Örömmel adjuk közre a Pálos templomba járó testvérünk levelét, melyben egy számunkra is kedves kezdeményezésbe való bekapcsolódásra hívja a pécsi templomainkba járó híveket. 

Szeretettel várjuk a megvalósulását!

Pálos testvérek


Kedves Hívek az Úrban!

Múlt szombaton volt az utolsó nap, amikor testben is ott lehettünk a szentmisén. Fájó szívvel gondolok arra, hogy talán hónapokig nem tehetjük ezt újra, és nem vehetjük magunkhoz a Szentostyát sem. Ugyanakkor pap testvéreink is szenvednek a hívek hiányától, hogy az üres templomban nélkülük kénytelenek misézni. Egy képet láttam az egyik brazil templomból, aholis a padokra, ahol korábban a hívek ültek, az ő fotóikat tették*, utalva ezzel a jelenlétre és a visszatérés reményére. Tegyük ezt mi is. Ez úgy hiszem, nemcsak nekünk, de a misét ott jelenlévő emberek nélkül végző atya számára is megerősítő és biztató lehet.

Arra buzdítok mindenkit, hogy küldjön egy képet magáról, mert:

"Van képünk Hozzá!"

Aki nem tud fotót küldeni, eljuttathatja egyszerűen csak a nevét is.

A képet elektronikusan küldje el Varga László email címére: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Ő gyűjti és szerkeszti a fotókat.
János atyával egyeztetve majd kinyomtatja őket, a pálos atyák pedig kiteszik az oltárra, így újra ott lehetünk a misén, közös megerősödésünkre!

Bízom benne, hogy támogatjátok/támogatják a kezdeményezést.

Tisztelettel:

Dr. Barta József

Pécs, 2020. március 25.

 


* A levélben említett kezdeményezéshez hasonlókról olvashatnak itt és itt.

Fotó: Pixabay