Motoros zarándoklat Częstochowába

Ebben az évben április 3-án lesz a motoros zarándoklat Częstochowában.

2022. április 2.

 

Kedves Motoros Testvérek!

Ebben az évben, ahogy azt már Zsaby jelezte, április 3-án lesz a motoros zarándoklat Częstochowában. Mivel ez a választások napjával egybeesik, ezért úgy terveztük meg az utat, hogy 3-án, vasárnap ismét Krakkóban fogunk megszállni, hogy ott a konzulátuson le lehessen adni a szavazatunkat. Ennek részleteiről a második levélben fogok írni, de kérem, hogy mindenki maga intézze. Én már át is jelentkeztem és megkaptam a visszaigazoló e-mailt.
Április 2-án, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál vagy egyénileg illetve csoportosan indulnak más helyszínekről.
Budapesten fél 8-tól van a gyülekező és 8 órakor terveztük az indulást.
Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 9 és 9 óra között lesz és 9 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.
Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.

Szombaton: A vacsora 18.30-kor, ezt követően lesz a szentmise.
Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes elmenni. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.
A szállás a Szent II. János Pál pápa Zarándokházban lesz, Częstochowában. (DOM PIELGRZYMA. IM. ŚW. JANA PAWŁA II. JASNA GÓRA. ul. ks. kard. Stefana Wyszyńskiego 1/31)

Vasárnap:
- reggeli fél 8 órakor lesz, majd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint.
- Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől.
- 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.
- A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Krakkóba 14.30-kor. (Természetesen egyénileg, illetve tőlünk függetlenül, csoportokban is el lehet indulni.)
Krakkóban a szállás ismét az Alf Hotelben lesz (ul. Stanisława Klimeckiego 24, 30-705 Kraków, Lengyelország), mint 2018-ban.
Aki a választásra átjelentkezett, rögtön a konzulátusra menjen. (Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó, ul. Lubicz 17H)
- vacsora a szálláson 20 órakor

Hétfőn: A közelben lesz (Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa ul. Saska 2.) szentmise kora reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többet eljöttök, hiszen zarándoklaton leszünk. Hozzávetőlegesen 15 perc gyaloglás a szálláshelytől. A mise utántól folyamatosan van a reggeli, a szállodában. Indulás visszafelé 9 óra 30 perckor.

Szállás és költségek Częstochowában:
- négyágyas szoba mosdóval és zuhanyzóval (WC a folyosón van) 87 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel
- négyágyas szoba mosdóval (zuhanyzó és WC a folyosón van) 82 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel

Kétágyas, illetve a teljes fürdőszobás négyágyas szobák már nincsenek. Az összes foglalt. A jelentkezésnél nagy segítség, ha a párok már előre jelzik, kikkel szeretnének együtt lenni!

Krakkóban 98 zł/fő/éjszaka, reggelivel, vacsora ára 30 złoty vagyis összesen 128 złoty.
Az itteni szállás egy-két- és háromágyas szobákban lesz megoldva, 2018-hoz hasonlóan, vagyis esetenként két szoba egy közös fürdőszobával.

Jelentkezni lehet:
Zsabokorszky Zsoltnál
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szállások elosztása és a jobb átláthatóság miatt csoportokra osztjuk a jelentkezőket. Lényegében nem jelent különbséget az előző évekhez képest.
A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 11-én, pénteken a 17 órakor kezdődő szentmise után. Ez egyúttal a jelentkezési határidő is. Ez alkalommal kérem, hogy a szállásdíjat mindenki fizesse be! Másképpen és máshol is lehet rendezni a szállásköltséget, de azt egyénileg egyeztesse vagy a Zsabyval, vagy a Barnabás atyával, vagy velem. De mindenféleképpen a Zsabynál kell jelentkezni a szobák elosztása miatt!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat. Adott esetben gondolhatunk itt hazánkra, nemzetünkre, hiszen éppen a választások előtt, alatt leszünk úton. De családunk, betegeink, motoros társaink szándékára is imádkozhatunk és ajánlhatjuk fel utunkat.
Kérem, hogy a zarándoklat ideje alatt ne politizáljunk, hanem a fentiek értelmében vegyünk részt!

Az éppen aktuális járványügyi előírásokat mindenki vegye figyelembe, nézzen utána!
Jelenleg Lengyelországba csak az EU által elfogadott vakcinákkal lehet beutazni, illetve a 48 órán belül készült negatív PCR teszt, vagy az átesettséget igazoló antigén teszt ezt simán kiváltja. De addig még van két hónap!

Mindenkinek áldott készületet kívánok!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér