Pálos Települések Találkozója Körömben

2015. május 31-én került megrendezésre a IV. Pálos Települések Találkozója

2015. május 31.

2015. május 31-én került megrendezésre a IV. Pálos Települések Találkozója, melynek házigazdája idén Köröm Község volt.
A találkozó 10 órakor kezdődött, az egykor a pálosok által épített római katolikus templomban. Az ünnepélyes szentmisét Csóka János tartományfőnök atya mutatta be, Modestus Lando plébános atya, verbita szerzetes koncelebrálásával. A pálos rendtartomány részéről még Dr. Szentirmay Tamás hivatalvezető vett részt a találkozón. A szentmisén közreműködött a Tiszta Fény Ökumenikus Kórus. A mise után Nagy Csaba tárogatóművész előadása hangzott el. Ezt követően köszöntő beszédet mondott Tóth Tibor polgármester.

A ma plébániaként működő egykori Pálos Fogadó kertjében az együtt elfogyasztott ebédet követően kulturális műsor következett változatos énekes, táncos és zenei előadásokkal szórakoztatva a jelenlévőket. A műsor után a találkozóra érkezett polgármesterek mutatták be településeiket.

Az ünnepség végén a tavalyi találkozó vendéglátója, Pozbai Zoltán sajóládi polgármester átadta a pálos vándorzászlót Tóth Tibor körömi polgármesternek, aki a következő találkozóig Köröm Községben őrzi a zászlót. Végül Csóka János tartományfőnök atya és Bodolai Miklós körömi alpolgármester megköszönte a jelenlévőknek a részvételt és lezárta a rendezvényt.

A pálos települések következő találkozója 2016-ban Pilisszentlászlón kerül megrendezésre.