A Pálos Kiállítás 3D-ben

Elkészült a Magyar Pálos Rend és az Országos Széchényi Könyvtár Pálosaink, a fehér barátok című közös pécsi kiállítását felidéző virtuális tárlat.

2016. március 13.

Elkészült a Magyar Pálos Rend és az Országos Széchényi Könyvtár 2014 októbere és 2015 februárja között Pécsett megrendezett Pálosaink, a fehér barátok című közös pécsi kiállítását szinte teljes egészében felidéző virtuális tárlat.

A most elkészült 3D-s alkalmazás nemcsak a térélményt, s a látványt idézi fel, hanem navigációja segítségével végigolvasható az egykor a falakon lévő szöveg, kinagyítható vagy közelebbről is megnézhető a falakon és tárlókban lévő tárgyak túlnyomó többsége, végignézhetők az egykori kiállítás falain lévő kis dobozokban lévő elvihető kártyák, és meghallgatható a kiállítás hanganyaga is.

A böngészés során az alul megjelenő kis képekre (menüsor) kattintva kiválaszthatjuk az újabb és újabb részeket, ahová belépve (belekattintva) nemcsak „sétálhatunk” (a kis nyilak segítségével) az előtérben és a két nagy kiállítóteremben, hanem nagyíthatjuk a teljes látványt is; ahol pedig kis nagyító- vagy fülhallgatóikont látunk, ott közelebbről megnézhető, illetve végighallgatható tartalom van.

A 3D-s változatot a Magyar Pálos Rend felkérésére Takács István (fotó, programozás, montírozás) és Török Máté (arculat), valamint Sudár Annamária (szerkesztés) készítette.

Kapcsolódó elemek