Boldog Özséb szobrának megáldása Pálosvörösmarton

A Mátraalján található település erősen őrzi pálos múltját, melyre most már Esztergomi Boldog Özséb szobra is emlékezteti az odalátogatókat.

2016. július 21.

2016. július 16-án került sor Pálosvörösmarton a tavaly átadott, festőien szép Mária Parkban az újonnan elhelyezett Boldog Özséb szobor megáldására. A Mátraalján található Pálosvörösmart település erősen őrzi a pálos múltját, melyre most már a Mária út egyik állomásaként, a helyieknek és a zarándokoknak pihenőül szolgáló Mária Parkban felállított Boldog Özséb szobor – Varga Gábor szobrászművész alkotása – is emlékezteti az odalátogatókat. 

A Boldog Özséb szobor, miként a Mária Park, és az abban tavaly elhelyezett szoboregyüttes – mely azt a pillanatot örökíti meg, amikor Szent István király felajánlja a Szent Koronát Szűz Máriának – Dobróka László pálos konfráter és családja ötletéből és felajánlásából valósulhatott meg.
Az ünnepi esemény – az esős időjárásra tekintettel – a település kultúrházában tartott szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Bátor Botond atya, a hargitafürdői pálos kolostor házfőnöke volt. A szentmisén elején Iváncsy Balázs plébános atya köszöntötte a pálos szerzeteseket, Pálos Frigyes kanonok atyát, és a megjelenteket. A szentbeszédet Borsos József márianosztrai pálos atya mondta. A szentmisét követően a nagyszámú résztvevő a pálos szerzetesek vezetésével átvonult a Mária Parkba, ahol Csóka János pálos tartományfőnök atya megáldotta a Boldog Özséb szobrot.
Az ünnepségen a Pálos Rend részéről részt vett még Vízi András márianosztrai pálos házfőnök atya, Szűcs Imre testvér a hargitafürdői pálos kolostorból és dr. Szentirmay Tamás hivatalvezető.

Ide kattintva megtekintheti az ünnep képgalériáját.