Heti hirdetések

Évközi első hét


2020. január 12., Urunk megkeresztelkedésének ünnepe.

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

1. Január 13-án, hétfőn fatimai engesztelő napon fél 9-kor szentmisét, majd rózsafüzért, szentségimádást, és 11 órakor ünnepi szentmisét tartunk.

2. Január 14-én, kedden Remete Szent Pál, a Pálos Rend fő patrónusa és névadója főünnepének a vigíliáján a 17 órai ünnepi szentmisét Csóka János atya, pálos tartományfőnök mutatja be. A szentmise keretében a pálos szerzetesek megújítják rendi fogadalmukat.

3. Január 15-én, szerdán Első Remete Szent Pál főünnepén egész napos szentségimádást tartunk, 9 órától 17 óráig kihelyezzük az Oltáriszentséget. 16 órától 17 óráig közös szentségimádási óra lesz. Kérjük a kedves híveket, hogy a folyamatos jelenlét biztosítása érdekében félórás időtartamokra a sekrestyében jelentkezni szíveskedjenek.

4. 2020-ban ünnepeljük a rendünket megszervező Boldog Özséb halálának a 750 éves évfordulóját, melyhez kapcsolódóan szeretnénk az egész évet Boldog Özséb emlékének szentelni. A Boldog Özséb év magyarországi fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

A Boldog Özséb évet Magyarországon megnyitó ünnepi szentmise január 20-án, hétfőn 10.30-kor lesz a budapesti Szent István Bazilikában, melyet Dr Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr mutat be.

A Boldog Özséb Év keretében egy pálos kiállítóbuszt is szeretnénk útjára indítani, amely 2020-ban bejárja az országot, illetve eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. Ennek az autóbuszos kiállításnak a megnyitása a január 20-ai ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan lesz a Szent István Bazilikában.
Mindenkit szeretettel várunk!

5. Önkéntes templomőr szolgálatra várunk nyugdíjasokat. Jelentkezni a sekrestyében lehet.