Májusi programok

A PÁLOS TEMPLOM PROGRAMJAI

 

 • Május 13-a, csütörtök 18.00 óra: Szentmise imakoszorús papjainkért és szolgálatot vállalt híveik hűségéért.

          19.00 óra: Vezetett Szent Ignáci imaalkalom (online, Zoom)

 • Május 24-e, hétfő: Pünkösdhétfő, a szentmisék reggel 9.00 és este 18.00 órakor lesznek.
 • Május 27-e, csütörtök 18.00 óra: SERRA szentmise a papi és szerzetesi hivatásokért.

          19.00 óra: Vezetett Szent Ignáci imaalkalom (online, Zoom)

 • A vezetett Szent Ignáci online imaalkalmakkal kapcsolatban jelentkezés és információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Állandó program 

 

 • Májusban minden nap 17.10-kor rózsafüzér és utána lorettói litánia.
 • Minden csütörtökön a 18.00 órai szentmise után szentségimádás.

 

 


 

A LYCEUM TEMPLOM PROGRAMJAI

 •  A pécsi Lyceum templom a 2020. december 29-ei horvátországi földrengés következtében szenvedett belső károsodást; a falakon vakolatrepedések, a freskókon sérülések keletkeztek. A vakolathullás veszélye miatt a templomot be is kellett zárni, az csak a felújítást követően lesz majd látogatható.

  A károk felmérése és a szakértői vizsgálatok után, az elvégzendő munkák engedélyeztetését követően megkezdődtek a templom több ütemben megvalósuló belső helyreállítási munkálatai, melynek az első üteme a templom szentélyében valósul meg. A kivitelezés megkezdését a templomot biztosító Allianz Hungária Zrt. által folyósított kárelőleg és a hívek nagylelkű adományai teszik lehetővé, melyeket ezúton is hálásan köszönünk. A templom helyreállításának a támogatására a Lyceum Templom 11731001-20108722 számú bankszámlájára utalással van lehetőség, az utalás közlemény rovatában az „adomány” megnevezés feltüntetésével.

 • A Lyceum templom helyreállítása alatt az urnatemető látogatásának ideiglenes rendje:

  A Lyceum templom helyreállítási munkáinak előkészítése és kivitelezése alatt az altemplomi urnatemető a sekrestyefolyosón és a sekrestyén keresztül megközelítve keddenként 14.30-17.30 között látogatható. A sekrestyefolyosóra a templom főbejáratától balra található barna bejárati ajtón keresztül lehet a Király utcáról bejutni. Érkezéskor a barna oldalajtón kihelyezett csengőgomb megnyomásával be kell csengetni a sekrestyébe az ajtónyitás érdekében.
  Egyéb látogatási időpontról a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet egyeztetni. Maszk használata kötelező.
 • A Lyceum templom közössége részére minden vasárnap 11.00 órakor szentmisét tartunk a Hunyadi utca 70. alatti Pálos templomban.